Linux – Ett stort operativsystem

Linux tävlar med Microsoft på många plan

Du som vet vad Linux är kommer att vara den som blir intresserad av detta operativsystem förr eller senare. Inte alls för att det är bättre att använda som privatperson än Windows. Inte heller för att det finns i så många versioner. För den privata användaren kommer Linux oftast att vara besvärligt och mer knepigt att komma in i. I det fallet kan inte Linux tävla på något sätt med Microsoft Windows, men det finns vissa som väljer en Linux distribution istället av olika skäl. Här kan detta vara samma som mitt skäl. Det är att det är roligare för den som är intresserad av att utforska olika sätt att göra allt bättre. En Linux distribution ger användaren större möjligheter att själv anpassa sitt system, än vad du får med ett val av Windows.

Efter detta finns det även andra plan som Linux faktiskt kan tävla med Windows inom. Ett av dessa kommer att bli detta systems perfekta utformning för att fungera som server. I det fallet har utvecklingen av Linux verkligen lyckats. Detta så till vida att det faktiskt är flera webbhotell som erbjuder system baserade på en Linux distribution än vad det finns som erbjuder dem med Windows i grunden. Bara detta bord säga mycket om stabilitet och funktion med detta operativsystem. Är det så att du själv vill skapa en server i ditt hem eller på ditt företag, kan det faktiskt också många gånger vara ett bra val med Linux.

Så väljer du rätt distribution av Linux

När du bara vill leka med, uppleva och kanske utveckla Linux, spelar det egentligen ingen roll vilken distribution du väljer av de som ligger inom Open Source. Här har du de kunskaper som krävs för utveckling eller det intresse som finns för att utforska. Det är helt enkelt det som driver. När du vill ha en stabil server i hemmet eller på företaget, så blir det viktigare med ditt val. I första hand kommer det att vara fristående distributioner av Linux som gäller. I det fallet är det Fedora och Debian som gäller. I vissa fall kan valet av CentOS vara ett alternativ. Naturligtvis kommer du som vill ha ett företag och en support bakom ditt val även kunna välja att köpa versioner såsom Red Hat Linux och SUSE Linux.